ulviyekuccuk @ gmail.com

 


Kader seçimi için geri sayım hızlandı. Antalya'da 1 milyon 513 bin 972 seçmen 5 bin 428 sandıkta  Türkiye'nin 13'ncü Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini belirleyecek. Türkiye'nin beşinci büyük kenti Antalya'yı 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Gazi Meclis'in ceylan derisi koltuklarında 17 milletvekili temsil edecek. Seçim günü yaklaştıkça siyasi partilerde ve kamuoyunda milletvekili adayları ile ilgili tahmin ve tartışmalar da alevleniyor. 

14 Mayıs seçimlerinde Antalya'da CHP'nin sandıktan birinci parti çıkacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Siyaset kulislerinde partilerin Antalya'dan çıkaracakları milletvekili sayısı ile ilgili birbirinden çok da farklı olmayan rakamlar konuşuluyor ve CHP'nin Antalya'nın toplam vekil sayısının yarısından fazlasını kazanacağı iddia ediliyor. Elbette kararı Antalya seçmeni verecek.

Antalya seçmeninin sandıkta tercihini yaparken milletvekili aday listesi elbette önem taşıyor. İşte bu noktada dikkatler CHP'nin Antalya listesine çevrilmiş durumda. Yanıtı  merakla beklenen sorulardan birisi şu : CHP, 14 Mayıs'ta  Antalya'nın ilk kadın milletvekili Türkan Örs Başbuğ'dan sonra Meclis'e kadın milletvekili olarak, kimi,  kimleri gönderecek ? Dilerseniz bu konuda Antalya'nın hafızası Ahmet Muhtar Kızıltan'a kulak verelim. 

Şöyle diyor Ahmet Muhtar Kızıltan : " Bu seçimlerde Antalya'dan Milletvekili adayı olan kadın kardeşlerimizin paylaştıkları profillerini inceledim ve şaşırtıcı bir benzerlikle karşılaştım : Ebr Küçükaydın. Ne kadar da benziyor Antalya’nın ilk kadın milletvekiline. Ebru Küçükaydın'ın büyük ve zorlu bir hayat mücadelesinden geldiğini, emekçi kimliği ile temayüz ettiğini, hakikate bağlılığını araştırarak öğrendim. Milletvekili adaylığında, Sayın Ebru Küçükaydın'a ve O' nun şahsında her partiden bütün kadın adaylarımıza başarı diliyorum. Antalya, yeni Türkan Örs Başbuğ'larını Meclise göndermelidir"

Ben de yürekten destekliyorum Ebru Küçükaydın'ı ve Meclis'te Antalya Milletvekili olarak o kutsal görevi üstlenecek olmasını. Öncelikle gazeteci mesleğinin saygınlığının yeniden kazanılmasında Ebru Küçükaydın'ın önemli bir misyon üstleneceğine, basın emekçilerinin, özellikle de Anadolu Basını'nın sorunları için uğraş vereceğine, yüreklice mücadele edeceğine inanıyorum. Dahası Ebru Küçükaydın, gazeteci olarak Anadolu'da görev yaptığı için sadece siyaseti değil, tarımı da, ticareti de, sanatı da kültürü de, sporu da bilir.   Sokağın sesini, halkın nabzını çok iyi tutar, diğer kadın aday adayları kızmasınlar ama milletvekilliğini de çok iyi yapar. Antalya için mücadele eder, Ankara'da Antalya'nın sesi, soluğu olur.  Umarım ve çok isterim. Türkan Örs Başbuğ'dan sonra CHP'den Antalya'nın ikinci kadın milletvekili olarak tarihe geçer. Şunu da vurgulamak da yarar görüyorum : Kamuoyunda CHP'nin kadın milletvekili konusundaki bu vefasızlığını, eksikliğini Antalya'dan Meclis'e enaz iki kadın milletvekili göndererek gidermesi gerektiği düşüncesi yaygın.