ulviyekuccuk @ gmail.com

 


Seçimle yatıp, seçimle kalkacağımız, Antalya'nın her mekanında seçim ve adayları konuşacağımız günleri yaşamaya başladık. O kadar çok seçim yapıyoruz ki bir seçimin mürekkebi kurumadan hemen bir sonraki seçimi konuşmaya, tartışmaya başlıyoruz.. İşte böylesine bir süreçte hiç de alışık olmadığımız bir belediye başkanı profili ve o başkanın 'Bizim başkan çıldırmış olmalı, bu kadarı da olmaz canım" dedirten ve de kolay kolay unutulmayacak açıklaması siyaset mahallesinin gündemi oluşturmaya devam ediyor.. 

SÖZEN'İ SÖZÜNDEN DÖNDÜREMEDİLER..

CHP'li  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'den söz ediyorum. Vatandaşları bir toplantıya davet etti Başkan Sözen..Manavgatlılar alışkın ya Sözen'in hizmetlerini anlatmasına, Manavgat'ın vizyonunu geliştirecek yeni projelerini açıklamasına. Ama bu kez öyle olmadı.. Sözen, toplantıya katılanları şok eden şu açıklamayı yaptı: "Benden buraya kadar, bir daha aday olmayacağım" Sözen'in kararı şok etkisi yarattı.. Milletvekilleri, CHP'nin önemli isimleri, partinin ağabeyi pozisyonunda olanlar devreye girdi, ama Sözen kararından dönmedi..

BENDEN BURAYA KADAR ADAY OLMAYACAĞIM 

Önce şaka yapıyor sandılar Manavgatlılar.. Ama öyle değildi.. Rüyalarını belediye başkanlığı süsleyenler ve ekiplerinin yürekleri kıpır kıpır iken, bir yandan seçmene, diğer yanda partilerinin genel merkeze şirin görünmeye çalışan, en pahalılısından hediye yarışına giren belediye başkan aday adayları. Diğer yanda 3 dönemdir yönettiği kentini vitrine çıkaran ve kimsenin karşısına aday olarak çıkma cesaretini henüz gösteremediği Şükrü Sözen. Dördüncü dönem için Manavgat Belediye Başkan adaylığı garanti olduğu halde, hatta Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına en yakın ve şanslı isimler arasında gösterilirken "Benden buraya kadar bir daha aday olmayacağım" diyen, dik duruşundan asla taviz vermeyen Sözen..

KARARIMI VERDİM, SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

Başkan Sözen'i "Bir daha aday olmayacağım" kararından vazgeçirmek üzere harekete geçti Manavgatlılar. Evinin önünde kamp kurdular.. Vazgeçirmek için çok dil döktüler, gecenin geç saatlerine kadar ısrarcı oldularş, adeta yalvardılar. Ama nafile.. Başkan Sözen, "Ben kararımı verdim, sözümün arkasındayım" demeye devam etti. Sonra koltuklarını riske atarak Manavgatlı 90'ı aşkın mahalle muhtarı çat kapı belediyeye giderek başkanın bu kararından  dönmesi için uğraş verdiler.. Ama Sözen, kararının kesin olduğunu, yeniden Manavgat Belediye Başkan Adayı olmayacağını muhtarlara da dakikalarca anlattı..

BAŞKAN BİZİ DE MANAVGATI DA ÖKSÜZ BIRAKMA 

Baktılar ki Başkan Sözen, Manavgatlıların ve muhtarların ısrarlarına direniyor, aday olmamakta kararlı görünüyor Manavgat Belediyesi,  çalışanları da şanslarını denedi.. Belediye bahçesinde toplanıp, alkışlar ve sloganlarla 'Başkanım bizi bırakma, Manavgat'ı öksüz bırakma' dediler, saatlerce dil döktüler ama Başkan Sözen, kararından bir adım geri atmadı.. Belediye çalışanlarının çabası da sonuç vermedi..

KURULTAY DELEGELİĞİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ  

'Dik duruşlu ve ekip adamı' olarak biliniyor Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen. Aday olmama kararından hemen önce kurultay delegeliğinden istifası da bunun bir başka göstergesiydi. Sözen, CHP Antalya İl Kongresi'nde destek vermediği CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın lstesinden CHP kurultay delegesi seçilmişti. Seçimden hemen sonra "Ben arkadaşlarımın olmadığı bir yerde olmam. Ben destek vermediğim bir liste olmam" diyerek 40-50 yıllık partililerin bile  rüyalarını süsleyen kurultay delegeliğinden istifa etmiş, yine araya başta vekiller olmak üzere hatırlı ricacılar girmiş ancak Sözen istifasını geri almamıştı.. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU KIRAMAMIŞTI  

Aslında Şükrü Sözen, 2019 yerel seçimleri öncesinde üçüncü dönem belediye başkanı adayı olmak istemiyordu. Böyle bir kararı vardı.. Ancak CHP'nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok ısrarcı oldu Sözen'in adaylığı için. 'Kesin kararlıyım aday olmayacağım" dese de Kılıçdaroğlu'nu ve yakın çevresini kıramadı Sözen ve seçimi üçüncü kez çok yüksek oy oranı ile kazandı. Şimdi Sözen ve Manavgat, Sözen ve CHP çok önemli bir karar aşamasında.. Bundan sonra ne olur, Sözen kararından döner mi ?  Yakınlarına göre olanaksız.. Dik duruşundan asla taviz vermez.. CHP'nin yeni yönetimi Kııçdaroğlu gibi adaylığı için Sözen'e bastırır mı ? Bunu da bekleyip göreceğiz...