dastanilyas @ gmail.com

Melekler bizi affetmeyin

Antalya'da yaşayan, ölümcül tip 1 sma hastası Eymen Baran Bayözen dün vefat etti. Varsak mezarlığına defnedilen Eymen'in gece uykusunda vefat ettiği ve anne babanın durumu sabah fark eder etmez ambulans çağırdığı ancak yapılacak bir şey olmadığı öğrenildi.

Eymen Baran'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda

"Eymen sizin merhametinize kalmıştı. Ve merhamet edilmedi. Kimse sesine ses olmadı. Kimse hissetmedi verdiği savaşı. Ve bebeğimiz melek oldu. Sebep olanlardan Allah sorsun. Vebali kör sağır dilsiz olanların boynunadır" ifadeleri kullanıldı.

Çocukları sma hastası olan aileler zolgensma adlı gen tedavisine ulaşmak için bağış kampanyaları açmak zorunda kalıyorlar. Çünkü zolgensma ilacı SGK kapsamında değil. Novartis firmasının bulduğu ve 2 milyon 300 bin dolar fiyatı ile dünyanın en pahalı ilacı olan zolgensmanın bedeli halk desteğiyle imece usulü toplanmaktadır.

Aylarca süren bağış kampanyaları her zaman mutlu sonla bitmiyor. Eymen Baran'ın durumunda olduğu gibi bebekler daha fazla dayanamayıp ölüyorlar. 

Aileler ve gönüllüler, sma hastalığı ile mücadele eden ve vefat eden çocuklar için "melek" oldu tabiri kullanmaktadır. 

Eymen Baran da melek oldu. Günahsız bir sabi olarak, bu dünyaya zerre kadar kötülüğü dokunmadı.

Melek oldu, çünkü kampanyası bitmedi.

Ne desek boş, ne desek anlamsız. Dünyanın en pahalı umudu orada duruyordu ve Eymen ulaşamadı.

Her çocuk öldüğünde insanlık, vicdan ölmektedir. Unutmayın.

Çok yazık. Çocuklar, hayatta iken yapılacak ne varsa yapılmalıydı. Geç kalınmış olmanın bedelini bir çocuk daha canıyla ödedi.

Eymen Baran ve yanına gittiği melekler, sakın bizi affetmeyin.!