Etkiniz AB Programı desteği ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği (TOCİN) ev sahipliğinde Antalya The Marmara Otel’de düzenlenen insan hakları izleme eğitimi tamamlandı.

Etkiniz AB Programı desteği ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği (TOCİN) ev sahipliğinde Antalya The Marmara Otel’de düzenlenen insan hakları izleme eğitimi iki tamamlandı.

Planlaması TOCİN tarafından yapılan ve Etkiniz AB Programı tarafından eğitim desteği verilen insan hakları izleme eğitimi 14-15 Ocak 2023 tarihlerinde Antalya’da faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı. Dernek üyeleri ile Ankara ve İstanbul temsilcileri, Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi, Kadının Sosyal Hayatının Araştırma ve İnceleme Derneği, Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği, Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği temsilcilerinin katıldığı eğitim Etkiniz uzmanı Ebru Hanbay Çakır tarafından verildi.

Eğitimin birinci gününde kadına yönelik şiddet alanında temel kavramlar ve temel standartlar konusunda sunumlar yapıldı. İkinci gün insan hakları alanında izleme, veri toplama, analiz ve raporlama eğitimi ile birlikte katılımcılar insan hakları konusunda grup çalışması yaparak deneyim kazandılar.

TOCİN Başkanı Özlem ÖNDER, Etkiniz’e teşekkür ederek işbirliklerinin süreceğini söyledi. Başta kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında deneyim ve bilgi birikimine sahip olduklarını, alanında uzman dernek üyeleri ile birlikte Antalya’da insan hakları alanında yaşanan hak ihlallerinin izlenmesi ve raporlama çalışmalarına yakında başlayacaklarını ifade etti.

 Haber Merkezi