CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İl Başkan yarımcıları ile birlikte Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümünü nedeniyle Cumhuriyet meydanında ki çelenk sunma törenlere katıldı.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Lozan Barış Antlaşması, Türk milletinin bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği mücadelenin zaferle sonuçlandığı önemli bir dönüm noktasıdır. Bu anlaşma, emperyalizme karşı vatansever duygularla dolu olan milletimizin gösterdiği azim ve kararlılık sayesinde kazanılmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin temellerini atan tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Lozan Barış Antlaşması; Türkiye Cumhuriyeti’nin TAPU SENEDİ’dir. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü güvence altına almıştır. Bu antlaşma, uluslararası alanda Türkiye’nin hak ve çıkarlarını savunmaya yönelik Atatürkçü dış politikanın önemli bir örneğidir. Atatürk, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle dünya barışının ve işbirliğinin savunucusu olmuş, Türkiye’yi barış ve huzur içinde yaşayan modern bir cumhuriyet haline getirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılında bu büyük zaferi gururla ve coşkuyla kutluyoruz. 100 yıl önce genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve ilerlemesi için milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yürekten kutluyoruz. Ancak, unutmamalıyız ki Lozan, Türk milletinin asil mücadelesinin sadece bir durağıdır. Bugün de aynı vatanseverlik ve azimle ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmalı, Cumhuriyetimizi ve Atatürk ilkelerini koruyup yaşatmalıyız.

Türkiye’nin geleceği için emek veren herkesi, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak, vatanımızı daha güçlü ve çağdaş bir geleceğe taşımak için omuz omuza çalışmak zorundayız.” dedi .

İl Başkanı Cengiz, “Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha saygıyla, sevgiyle özlemle, minnetle anıyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!!! Diye bitirdi