Evet, memleketin yeni bir Anayasaya ihtiyacı vardır. Ancak Cumhur İttifakı’nın mutfağında hazırlanan, uzlaşma yolu aranmayan, toplumun bütününü kucaklayan bir içeriği olmayan, Erdoğan’ın siyasi ikballerine dayanan her türlü Anayasa değişikliği tartışmasına CHP olarak kapalıyız!
12 Eylül 2010’daki Referandumla birlikte Anayasa Mahkemesi’nin ve Yüksek Yargı organlarını siyasi iradenin güdümüne sokarak, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran AKP iktidarı, Başkanlık rejimiyle birlikte Yasamayı tamamen Yürütmenin denetimi altına sokarak hukuk devletinin altını oymuştur.
Geldiğimiz noktada yaşananlar, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararların uygulanmaması, Anayasa Mahkemesi’nin üyelerine hiçbir hukuki norma uygun olmayacak şekilde dava açılması tuzun koktuğunu göstermektedir.
Hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, yargı bağımsızlığını rafa kaldıran TEK ADAM Rejimi tıkandığı bir noktada şimdi yüzde 50+1 ve Anayasa tartışmaları üzerinden gündemi değiştirmeye çalışıyor.
Hatay Halkın seçmiş olduğu Can Atalay’ın mazbatasını vermeyen Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan iradenin yeni anayasa yapması ne kadar uygundur.
Genel Başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi;
“Sivil, demokratik, kadını, engellileri, gençleri gören gerçek bir sivil anayasa için, Anayasa Mahkemesi’ni güçlendiren, eşitlik temelinde kimse dışlanmadan oturur konuşuruz. Ama AKP ve MHP mutfaklarında pişirdikleri yemeği burnumuza dayarlarsa orada yokuz.”

NAİL KAMACI
CHP ANTALYA İL BAŞKANI