Mersin Mezitli’de 26 Eylül günü intihar eden polis memuru Nagihan Eliz’in emekli meslektaşı olan babası Adil Eliz, kızının intiharına sebep olan olayı sosyal medya hesabında paylaştı. Kızının AKP Mezitli ilçe başkanı, ilçe sekreteri ve ilçe başkan yardımcısının hakaretleri ve aşağılamalarını kaldıramayıp intihar ettiğini öne süren baba Adil Eliz’in paylaşımı sonrasında, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz de olayla alakalı yazılı açıklamalarda bulundu. Son dönemde artan polis intiharlarını değerlendiren ve AKP hükümeti başta olmak üzere olayın sorumlularını oldukça sert sözlerle eleştiren Başkan Nuri Cengiz, “Bizler, bu millete hizmet eden devlet memurlarının hakkını nasıl öderiz diye düşünür, 3600 ek gösterge için meydanlara dökülürken; AKP’nin alt düzey yöneticileri dahi devletin polisine zulmederek, psikolojik işkence ederek intihara sürükleyebilmekte! Devletin, devlet memurunun itibarını beş paralık ettiler. AKP’nin Türkiye’sinde bugün; emniyet müdürüne emirler yağdıran AKP ilçe başkanı, gencecik bir polis kızımızın onurunu zedeleyerek intiharına sebep oluyor! AKP’nin milletvekili, şikayet üzerine görevini yaptığı için devletin polis memuruna, “Şerefsiz” diye bağırıyor! AKP’nin torpille atadığı kaymakamı, kendisine “Hoş geldiniz” diyerek elini uzatan bir öğretmeni, “Haddini bil, sen kimsin de bana el uzatıyorsun” diyerek öğrencilerinin önünde küçük düşürüyor! Her geçen gün bir polis memurumuz, arkasında baskı ve zorlamalara dayanamadığını ifade eden notlar bırakarak canına kıyarken; tüm bu skandalların en büyük sorumlusu olması gereken İçişleri Bakanı, hakkında öne sürülen onlarca çirkin iddiaya rağmen koltuğunda oturuyor” şeklinde konuştu.

“Teker Teker Hesabını Soracağız!”

Halkın gücüyle iktidara geldiklerinde tüm bu yaşananların hesabının sorulacağını ifade eden Başkan Nuri Cengiz, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın! Devleti yöneten kadroları, liyakati hiçe sayarak eşiyle dostuyla dolduran iktidar sahipleri başta olmak üzere; devletin itibarını zedeleyen, memurunu aşağılayan, intiharına, istifasına neden olan, devletin memurunu emir eri, kapıkulu belleyen, tepeden tırnağa kim varsa; halkın gücüyle hepsini teker teker o koltuklardan indirip, tüm bu olanların hesabını soracağız! Umutla, heyecanla, sabırsızlıkla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı; devletin itibarını tazelediği, baskı ve zulmün son bulduğu, kısa çöpün uzun çöpten hakkını aldığı, adaletin, liyakatin, insan hakları ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir iktidar olacak” ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu?

Mersin Mezitli ilçesinde 26 Eylül günü intihar eden polis memuru Nagihan Eliz’in, emekli bir polis memuru olan babası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; kızının, AKP ilçe başkanlığında maruz kaldığı hakaretlere ve aşağılamalara dayanamayıp intihar ettiğini ifade etti. Baba Adil Ekiz’in beyanına göre; AKP ilçe binasına 2 saatlik geçici göreve gittiği esnada AKP Mezitli ilçe sekreteri tarafından azarlanan Nagihan Eliz, daha sonra ilçe başkanının ilçe emniyet müdürünü arayarak, “Bu kızı hemen sürgün edin” demesi üzerine Mezitli ilçe emniyet müdür yardımcısı tarafından tekrardan zorla AKP ilçe binasına götürüldü ve orada kendisine ilçe başkanı, sekreteri ve başkan yardımcısından özür dilemesi için baskı yapıldı. Yapılan baskıya karşı, “Ben Ay Yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim” şeklinde karşılık veren Nagihan Eliz, AKP’li ilçe başkan yardımcısının, “Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesinler” sözleriyle odadan kovuldu ve sonrasında yaşadıklarını kaldıramayıp canına kıydı.