Kütahya Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğü ile Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar çalışma grubu iş birliği sonucu düzenlenen Kütahya'da Belediyesi 2. Ulusal Şair Şeyhi Şiir yarışmasına Türkiye'nin 81 ilinden 411 şair şiirleri ile katılım sağladı. Yarışma sonucu dereceye giren şairlere ödül töreni düzenlendi.

 

Seçici kurulda; İLESAM genel başkanı Şair Mehmet Nuri Parmaksız, Şair Durmuş Kaya Yitikozan , Kent Konseyi şairler ve Yazarlar çalışma grubu başkanı Şair Esat Anık , başkan yardımcıları Şair Züleyha Özbay Bilgiç ve Şair Kadir Güven , Kent Konseyi yönetim grubu üyesi Şair Ayşe Ceyhan Düzgün'ün yer aldığı yarışmada; Şair Eyüp Bacanlı ‘Öıkmaz Sokak’ şiiriyle birinci, Şair Talat Ülker ‘Temenna’ şiiriyle ikinci olurken, Sair Damla Ağüzüm ‘Süheyla’ adlı şiiriyle üçüncü olarak dereceye girdiler.Mansiyon ödülü ise Şair Halil Gürkan'a layık görüldü. 

 

 

Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar çalışma grubu başkanı Şair Esat Anık, ‘’Proje mimarı olarak bizlere desteğini esirgemeyen Kütahya için kültür ve sanat adına seçkin etkinliklere imza atan, Belediye Başkanı'mız Prof.Dr Alim İşık'a, başkan vekili Abdullah Damcı'ya, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül 'e Kent Konseyi genel başkanı Ahmet Arabaci 'ya ve katılım sağlayan tüm şair dostlara edebiyata sundukları hizmet adına teşekkür ederiz’ dedi.
 
Haber: Ulviye Küccük