Covid-19 nedeniyle iptal edilen konserler, ertelenen düğünler, festivaller ve kapalı eğlence mekanları nedeniyle zor bir dönem geçiren müzisyenlerin yeniden dinleyicileriyle buluştuğu Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Müzik Sokakta’ etkinliği devam ediyor.
Antalyalı müzisyenlerin sahne aldığı etkinlik her hafta cuma günü kentin 5 farklı noktasında gerçekleştiriliyor. Nisan ayında başlayan etkinlikte bugüne kadar 250’nin üzerinde müzisyen sahne aldı.
Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Antalya Şubesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin bu haftaki noktalarından biri Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’nin en görkemli yapılarından Üç Kapılar oldu.
Akşam saatlerinde parktan yükselen kemanın, gitarın, davulun sesini duyan Antalyalılar, bir anda parkı doldurdu ve birbirinden hareketli şarkılarla dans edip eğlendi. Antalyalılar, adeta evde geçen günlerin acısını çıkartırken Kaleiçi’ni gezen turistler de eğlenceli anların parçası oldu.
Üç Kapılar’da sahne alan solist Yusufcan Çevik, pandeminin herkes için çok zor geçtiğini söyledi.
Çevik, “Dinleyiciler için de zor olduğunu buradaki kalabalıktan anlıyoruz. Sokakta müziği duyanlar hemen yanımıza koştular. Bizlerle beraber şarkılarını söylediler. Dans ettiler. Katılım gerçekten çok güzeldi. Belediyemizin böyle bir etkinlik gerçekleştirmesi hem bizler hem de insanlar için çok güzel oldu” diye konuştu.